Dalarö 2015-08-28

På tullhuset. Skulle hämta lite material inför imorgon. Ska stå tillsammans med Brottsofferjouren Haninge-Nynäshamn vid deras bord på Skärgårdsdagen i Nynäshamn.

Kan väl säga att jag fastnade lite här. Samlat ihop lite material. Men jag gjorde felet att jag satte på lite musik. Lite salsa för att vara mer exakt. Då blir det automatiskt att jag rör lite på höfterna. Eftersom jag inte har någon danspartner här så blir kontorsstolen som är enkel att snurra på. Även ensam så det blir en del sång också. Här kan jag sjunga fritt utan att störa någon. Musiken är på i hög volym så jag inte stör mig själv av min härliga sångröst….

Tidigare på dagen har jag försökt få till ett möte med Brottsoffermyndigheten då jag skulle vilja ha svar på en del frågor. Men utan framgång. Kommer befinna mig i Umeå där de har sitt säte på onsdag.
Frågorna jag hade velat ha svar på är:

Närmare beskrivning kring väntetiderna. Förstår att det finns en del ärenden som kommer till dem.
Enligt mig kanske man skulle arbeta enligt det som sägs?
Ex mitt ärende. Efter domen är fastställd och man skickat in alla dokument de behöver så är handläggningstiden 4 månader. Som sedan efter 4 månader gått ändrades det till 6 månader.
När jag nu lämnat in mer handlingar kring mina bestående skador, skulle det ta 3 månader efter inlämnandet. Det har gått 5 nu och handläggningstiden är ca 8 månader. Blir klart i år har jag fått reda på iallafall.

Söker även svar på prioriteringar.
Finns olika ärenden som kommer till Brottsoffermyndigheten, vissa kanske mer mildrade än andra.
Ska de behöva gå igenom samma väntan?
Ex någon kvinna eller barn som blivit utsatta för övergrepp. Gärningsman har ingen möjlighet att ersätta och ärenden går över direkt till Brottsoffermyndigheten. Ska de behöva vänta så länge de också?
En väntan på ersättning är väldigt tungt också. Speciellt efter ett liv raserat samman och inkomsterna inte blir som de varit tidigare…. Vem bestämmer ordningen hur ärendena ska bli behandlade?

Jag kan återkoppla till mitt fall. Vilket jag vet jag inte är ensam om.
När jag fick ersättningen. Vad har Brottsoffermyndigheten gått efter för tabell?
Enligt mitt målsägandebiträdande går de efter trafikskadenämndens tabell. I min ersättning fick jag inte ut det som står i tabellen och ingen förklaring hur de kommit fram till ersättningen.

De har inte sett mina ärr. Jag har bildat något som heter keloider. En vävnadskada som kommit efter huggen. (Ni får se själva den 31a augusti)

Ville åka upp och visa upp detta själv. Men hoppas jag kan få några svar och att någon på Brottsoffermyndigheten kan träffas för en pratstund. Har du någon fråga till dem? Klicka här för skicka den till mig så ska jag ta upp frågan! 

Nu blev jag trött i ögat. Dags för mig att gå hem. Tur att jag har kontoret nära. Men en dans till sen går jag hem! Musiken är bra, hur ska jag kunna ta mig hem?
Det är fredag också. Men blir endå natta kudden och zzzzz. Åker imorgon kl 9. Lång men rolig dag kommer det bli. Sov så gott därute!
Er vän
Gerardo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *