Gävle 2015-09-07

Tidigaste morgonen hittills. Gick upp redan kl 5:45. Åkte kl 6:15 från Lingarö till E4an. Gamla vägen. För nu börjar det bli farligt att cykla vanliga E4an. Dagens cykling blev 14 mil. Lätta 14 mil kan jag säga.

Finns mycket att säga om Gerd och Folke som jag stannade natten till idag. Gerd har varit lite dålig och hann inte surra så mycket med henne. Hoppas du mår mycket bättre Gerd!
Folke vilken människa! 82 bast och riktig härlig! Tror Folke jobbar så mycket mer än någon annan. 12 timmars pass. Idag skulle de hämta en stor båt. Ta det lite lugnt Folke!
Tusen tack för allt.

Dagen har varit en stor längtan att få komma till Gävle. Varför?
Lite intervjuer och att få komma hem till Ewa-Britt Gabrielsen som det ryktades om att hon kan laga mat! Samt att jag skulle få äta det. Plus att ha klarat av 14 mil idag. Vila också.

Lite tunga tankar enligt mig. Denna resa speglar lite min verklighet.
Tänk vad lite stöd kan göra, från början på resan har jag fått så mycket stöd. Påminner mig om när jag låg på sjukan. All stöd som kom från alla gjorde så att jag hade ork att fortsätta. Som nu. Att cykla. Du anar inte hur mycket det triggar mig att fortsätta cykla. Med Ditt stöd ger mig kraft. Tänk igen vad ert stöd ger för kraft. Det ger mig en jävla anamma! Brottsdrabbad, anhörig behöver samma sak. Glöm inte! Stöd lyfter människor!

Tror det var det tyngsta jag kom på idag. Idag var jag och Lola mer förberedda än någonsin. Mycket powerbars, vatten och bananer.
Får ta det lite lugnt med vattnet bara. Blir pinkenödig lite då och då. Ett väldans bök med att ta fram…
Kläder som ska knäppas av. Tröjor som tas av. Tror jag ser ut som en liten pojke när jag pinkar till slut. Med byxorna nerdragna till fötterna. Så rumpan bar. Lite luftande i alla fall när den är så instängd.

Närmade mig Gävle med stormsteg utan att jag ens visste om det. Trampade fortare än tidigare. Så jag var framme i Gävle redan kl 15. Skulle vara på torget kl 17. Så det blev cykla in till centrum i lugnt tempo. Så jag var framme på ”fel” torg kl 16. Där fick jag beskåda en gigantisk naken dam. Passa på ta bild framför henne. Bläddra ner till bilderna så får Du beskåda henne.

Träffade Ewa-Britt helt dyngsur av svett. Hon förstod att jag ville tvätta av mig i lugn och ro. Gick till ett gym för att duscha. Kalla aldrig småländare för snåla. Dessa Gävlar är värre. Fick betala 80kr för duscha! Trodde en skrubbning på ryggen skulle ingå men nej nej. Bara dusch!

Klar och fräsch, het som fan. Luktade gott och frippan var på plats som den ska. Lite skrynklig skjorta dock som pajade looken. Kanske kan skylla på? …..
Framme på rätt torg så var Lars Öberg ordförande socialnämnden på plats. Tillsammans med representanter från bla BOJ gävle. Även en reporter från SVT Gävleborg. Som filmade och intervjuade mig. Min gamla fina vän RUZ tog sig även tiden att komma förbi och hälsa. Blev även intervjuad av Gefle Dagblad. Ska bli roligt att se inslaget och även läsa artikeln.

Nu har jag fått ytterligare en sponsor. De är inte mindre än Scandic Hotell. Så det blir några övernattningar på hotell längs vägen.

Fick sedan tipset för att det inte ska göra ont i baken. Gissa vad. Äta upp en banan och ta skalen och sätt bak på rumpan efteråt. När jag cyklar så klart. Står nog över..

Maten som Ewa-Britt lagade var grymt gott! Det blev fasen 2 stora portioner. Njöt av varje lilla tugga.

Nu är det sent. Och jag måste nana. Suttit och surrat med Ewa-Britt länge nu och bildat en stark kontakt. Så härligt!

Rumpstatus idag…
Ont! Idag gör det ont. I alla fall nu. Vägunderlaget var inte lika bra som på E4an. Sämre underlag gör att rumpan känns lite mer. Men som Du läst så fick jag lufta den ett par gånger….

Avslutar som alltid med lite bilder från dagen. Imorgon Stockholm samt en vilodag som jag lagt in!

God natt!
Din vän
Gerardo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *